fredag 22 april 2016

Blåbärsmuffins med vaniljkräm och crunch...


Idag var det min tur att bjuda på fredagsfika på jobbet och det blev vaniljfyllda muffins med smak av blåbär toppade med crunch...

BLÅBÄRSMUFFINS MED CRUNCH
ca 8 st

50 gram smör
1 dl standardmjölk
1 ägg
3/4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt

Vaniljfyllning: 
1 dl mjölk + 6- 8 msk marsanpulver
( den marsansåsen du köper som inte behöver kokas )

Topping: 
3 dl blåbär

Crunchet: 
30 gram smör
1/2 dl havregryn
1/4 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader. Börja med att nypa ihop crunchet, och ställ kallt. 
Rör sedan ihop marsanpulver med mjölk till en krämig konsistens. Cirka 6-8 msk pulver beroende på sort. Pröva dig fram, och börja med lite i taget.
Smält smöret, och tillsätt mjölken och dra bort från plattan. 
Vispa ägg, socker & vaniljsocker poröst med en elvisp.
Vänd sedan ner mjölkblandningen, blanda de torra ingredienserna i en skål och vänd ner i smeten. 
Fyll upp formarna ungefär 3/4 med smeten. 
Fyll upp en sprits med vaniljkrämen och spritsa ner en msk eller två av vaniljkrämen ner i smeten.
Strö över blåbär och toppa med så mycket crunch som du bara får plats med.
Ställ sedan in i mitten på ugnen & grädda i cirka 18- 20 minuter. Eller tills muffinsen fått en fin färg.
Låt svalna något innan du lyfter ur dem och serverar.

Kramar Bella 

Inga kommentarer: